Երևանում՝ 11:07,   26 Ապրիլ 2024

Մեծ Բրիտանիայում քաղցրեղենում շաքարի պարունակությունը 20 տոկոսով նվազեցնելու ծրագիր Է մշակվել

Մեծ Բրիտանիայում քաղցրեղենում շաքարի պարունակությունը 20 տոկոսով նվազեցնելու ծրագիր Է մշակվել

ԵՐԵՎԱՆ, 30 ՄԱՐՏԻ, ԱՐՄԵՆՊՐԵՍ: Մեծ Բրիտանիայի առողջապահության նախարարությունը մանկական ճարպակալման դեմ պայքարի շրջանակներում մշակել Է ծրագիր, որը մինչեւ 2020 թվականը 20 տոկոսով շաքարի պարունակության նվազեցում Է նախատեսում քաղցրեղենում: Ծրագիրը հրապարակված Է նախարարության կայքում, տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը:
«Հանգուցային նպատակը մինչեւ 2020 թվականը 20 տոկոսով շաքարի պարունակության նվազեցումն Է երեխաների համար հիմնական կատեգորիաների մթերքում»,- ասված Է ծրագրի դրույթներից մեկում:  
Թեզիսների համաձայն՝ մթերքներում շաքարի քանակության նվազեցումը պետք Է սկսվի այս տարի եւ հավասարաչափ նվազեցվի տարեկան 5 տոկոսով: Ծրագիրն առանձնացնում Է ինը հիմնական կատեգորիայի մթերքներ, որոնք անհրաժեշտ Է նվազ քաղցր դարձնել. յոգուրտները, փաթիլները, թխվածքը, պուդինգները, պաղպաղակը, քաղցր մածուկները, շոկոլադը եւ կոնֆետները, հաղորդել Է ՏԱՍՍ գործակալությունը:


Բաժանորդագրվեք մեր ալիքին Telegram-ում






youtube

AIM banner Website Ad Banner.jpg (235 KB)

Բոլոր նորությունները    


Digital-Card---250x295.jpg (26 KB)

12.png (9 KB)

Գործակալության մասին

Հասցե՝ Հայաստան, 0002, Երեւան, Սարյան փող 22, Արմենպրես
Հեռ.՝ +374 11 539818
Էլ-փոստ՝ contact@armenpress.am